Historie

Historie

Het Openluchttheater van Eibergen heeft een mooie historie wat betreft metal. Dit begon in 1988 met het evenement Metal Attack, waar destijds jonge bands stonden die we nu allemaal kennen, waaronder: Kreator, Death Angel en Pestilece. Het succes van dit evenement was zo groot, dat er in het hele dorp geen biertje meer te krijgen was in de supermarkten. Metal Attack zou als blauwdruk gaan dienen voor latere evenementen.

Na Metal Attack is het een lange tijd stil geweest wat betreft metal in het openluchttheater. Gelukkig duurde de stilte niet eeuwig, want in 2007 verscheen Eggfest. Dit festival heeft drie jaar bestaan en ook hier hebben zeer sterke namen gestaan, waaronder Rotting Christ, Heidevolk, Izegrim en meer.

In 2014, waarschijnlijk in Café de Stier, opperden Erik Doldersum, Rob Bollen en Gijs Startman dat het mooi zou zijn als er weer eens metal in het openluchttheater zou staan. Er was al een tijdje weinig gaande en dat was natuurlijk zonde.

amf poster 2015

Er werd contact gezocht met het Openluchttheater en al snel stond de eerste editie gepland in mei 2015. Met weinig kennis en een bescheiden budget werden de bands Inveterate, Rotten Casket en headliner Disabuse geboekt. Achterhoeks Metalfest nummer één was een feit. De bands speelden goed, de sfeer was fantastisch en er was publiek! Niet gek voor een eerste keer en dus op naar nummer twee.

In 2016 stonden NAQM, Cthuluminati, Supreme Carnage, Desolate Fields en Teethgrinder op de planken. Deze bands hebben het podium vakkundig afgebroken en de mensen hebben genoten. Het was duidelijk dat het evenement potentie had en dus hebben we besloten hiermee door te gaan.

amf poster 2016

amf poster 2017

In 2017 bestond de line-up uit Grown Cold, The Heritance, Martyr en Izegrim. De bezoekersaantallen en gedronken liters bier vielen weer positief uit en opnieuw hadden we “de succesvolste editie tot nu toe” te pakken. Ook trad Jochem Lodder dit jaar toe als mede-organisator en stage manager.

De namen van 2018 waren Deadly Alliance, Deem Index, Dreckneck, Caedere, Order of the Emperor en Hatesphere.

amf poster 2018

amf poster 2019

. In 2019, de laatste editie voor de COVID-ellende, stonden Rise Above, No Gods No Masters, Diggeth, Inferum, Disabuse en Evil Invaders op de planken tijdens de vijfde editie van ons evenement.

In 2023 zal op 20 mei de zesde editie van Achterhoeks Metalfest plaatsvinden. Wij hopen dat jullie hier allemaal bij zijn om er wederom de succesvolste editie tot nu toe van te maken!

Reacties zijn gesloten.